Derfor skal du vælge økologisk tøj til herre

Derfor skal du vælge økologisk tøj til herre

Stort set alle mennesker går op i, hvad for en slags mundering de tager over hovedet, om benene og på fødderne for enten at være komfortable, udsende det rette signal eller bære de tidstypiske mærker – eller alle tre ting og flere til på samme tid.

Men hvor meget tænker du egentlig over, hvordan dit tøj er skabt? De fleste af os skænker det selvfølgelig en tanke, at vi ikke er med til at støtte underbetalt arbejdskraft under kummerlige forhold, men tænker du også over, hvorvidt dit tøj er med til at skåne miljøet?

For det er faktisk muligt at investere i økologisk tøj til mænd og kvinder, hvor der tænkt nærmere over, hvordan man ved produktionen skaber noget tøj, der gavner både din krop og miljøet i længden.

Blandt de værdige fremhævede, der sælger den slags, kan nævnes butikken Onkelp.dk, der går op i, at blandt andet mænd kan påklæde sig nogle beklædningsgenstande, der er sunde for både ham og miljøet at bære. Butikken skorter ikke på udvalget af stort set alle slags nødvendigt økologisk tøj til ham.
Hos Onkelp.dk finder du alt fra bukser, termojakker, t-shirts og mere til, der er skabt efter en bæredygtig tankegang.

Herunder kommer vi med nogle overraskende fakta om produktionen af almindeligt tøj, som nok vil få dig til at tænke dig om en ekstra gang, så du måske fremover vil vælge økologisk tøj til mænd.

Hvor meget vand tror du for eksempel, det kræves til at lave et par almindelig jeans? Svaret er 10.000 liter. Og ja, du læste rigtigt, der var tale om kun til ét par jeans. Prøv at tænk, hvor meget det påvirker miljøet at benytte så meget vand.

Og når man laver almindeligt, uøkologisk tøj, bliver det ofte skabt med forskellige kemikalier, der i længden kan medføre sygdomme og allergier.

Og nu vi snakker kemikalier, så bruges der mellem et halvt til et helt kilo kemikalier til at lave bare én t-shirt.

Skån miljøet og dig selv ved at vælge økologisk tøj til mænd.