Hvad skal du bruge for at lægge havefliser?

Første og fremmest kræver det planlægning at lægge havefliser. Det er lidt irriterende at gøre arbejdet om eller at skulle stoppe for at køre i byggemarkedet efter værktøj eller materialer.

Med lidt god planlægning kan du anskaffe alt det du har brug for til at lægge fliserne i haven. Tro ikke at en skovl og en stak fliser er nok. Det kræver mere end det. Til gengæld er det et godt weekendprojekt du kan nyde i mange år frem.

Start med fliserne

Find ud af hvor stort et areal du skal dække med fliser. Beslut dig for størrelsen på hver flise og regn ud hvor mange du får brug for. Husk at tage højde for de forskellige farvetyper hvis du vil lave dekorationer med fliserne.

Du kan for eksempel købe . 50×50 fliser hos Skagen beton i flere farverBestil fliserne online og gå videre med at finde ud af hvad du ellers skal bruge.

Køb det rigtige grus

Fliser skal ligge på et stabilt underlag. Typisk et fundament af tre lag grus. Du får brug for bundsikringsgrus, stabilgrus og afretningsgrus.

Beregn hvor meget du skal bruge af hver type. Du kan bruge forskellige mængdeberegnere online. Hvis du skal bruge meget kan det bedst betale sig at få det leveret. Små opgaver kan du hente selv i byggemarkedet.

Skaf det nødvendige værktøj

Du får brug for en skovl, en spade og en trillebør til at grave ud og flytte sand. Du skal også bruge en retskinne og en en pladevibrator. Vibratoren kan du leje og den skal du bruge til at stampe gruset. Vær opmærksom på at den vejer omkring 100 kilo.

Derudover får du brug for en tommestok og muligvis snor og pæle til at måle op med. Nu skulle du være klar til at gå i gang.