Reparerer din båd med kulfiber – fantastisk og holdbart materiale

Har du en båd, der har brug for en kærlig hånd og reparation? Så er det alfa og omega, at du har det rette materiale at arbejde med. En båd udsættes for hårde vilkår, og derfor skal man også lave en reparation, der er solid og holdbar. Det kan du f.eks. gøre med kulfiber. Læs mere om dette i denne artikel.

Forskellige former for kulfiber

Der findes forskellige former for kulfiber til brug af reparation af båd – og til andre ting. Kulfiber bruges faktisk inden for en række af brancher, og man ser det også særligt ofte anvendt inden for bilbranchen. Kulfiber kan fås både som unidirektional, vævet og som multiaxiale måtter.

Kulfiber – solid styrke, der virker

Skal man have et solidt materiale at reparere med, er kulfiber det rette valg. Kulfiber har en enorm styrke i forhold til vægten, hvilket også gør det nemmere at arbejde med. Kulfiber ligger lidt højere prismæssigt, end glasfiber gør. Men det skyldes også, at du får et mere solidt materiale.

Hvad er kulfiber?

Kulfiber kan betegnes som en form for kunstig fremstilling af fiber. Disse består af carbon i meget tynde tråde. Resultatet bliver kulfiber, og det kan bruges til rigtig mange ting. Vidste du f.eks., at man bruger kulfiber til at fremstille vindmøller med? At visse musikinstrumenter og sportsredskaber er lavet af kulfiber? Det fantastisk ved kulfiber er dens enorme styrke i forhold til materialets vægt. Derfor egner kulfiber sig særligt godt til brug af opgaver, hvor man har brug for lav vægt men høj styrke. Det er muligt selv at købe kulfiber over nettet, som du kan bruge til at reparere din båd med. Her skæres der ofte et stykke ud, der passer i forhold til reparationsopgaven.