Derfor skal du bruge lyskæder med solceller

Derfor skal du bruge lyskæder med solceller

Lyskæder er en dekorativ opfindelse, der med fordel kan bruges i alt fra private harver, gadefester og andre undendørsarrangementer, hvor man ønsker en hyggelig belysning, der ikke virker på samme måde som spotlys.

Der findes et alternativ til dette i form af lyskæder, der virker via solceller, og her vil vi forklare, hvorfor der er fordel ved at bruge disse og skifte de gamle lyskæder ud med solcelledrevne lyskæder.

Som det første skal det understreges, at lyskæder med solcelle allerede er nået så langt i sin teknologiske udvikling, at de findes i mange slags længder og farver, så du ikke er begrænset til den matte hvide/gule farvetone, når du vælger din lyskæde med solceller.

Men det efterlader jo stadig spørgsmålet, hvorfor man skal vælge solcellelyskæder fremfor almindelige lyskæder? Det vil vi komme med nogle konkrete bud på her.

Det vil måske glæde den pengebevidste forbruger at få at vide, at det er fakta, at ved brug af en lyskæde med solceller reducerer man energiforbruget betragteligt. 
Det er jo et nemt regnestykke, når en almindelig lyskæde bruger strøm fra husstanden, så trækker en solcelledreven lyskæde lys fra solen, som man af gode grunde ikke skal betale for.

I forlængelse heraf kan du faktisk også klappe både din pengepung og dig selv på skulderen, hvis du udskifter en almindelig lyskæde med en lyskæde med solceller, for det er også beviseligt, at man skåner miljøet med solcelledrevne lyskæder. Der er ganske enkelt et mindre CO2-forbrug forbundet med at bruge en lyskæde med solceller.

Og så kan du have mere ro i sjælen med at have en lyskæde med solceller, for den formindsker også chancen for brand og stød, for det er efterhånden blevet en mani at lave billige, almindelige lyskæder, hvilket også er ensbetydende med fare for dårlig isolering, dårlig kvalitet i ledningerne og flere andre aspekter, som kan medføre skade på mennesker og materiale.

Nå ja, til slut kan det suppleres, at du slipper for at skulle finde en stikkontakt, når du skal sætte en lyskæde med solceller op!